Gevelreiniging

 

Door jarenlange blootstelling aan extreme weersinvloeden verliest uw woning of bedrijfspand zijn verzorgde uitstraling. Naast dat gevelreiniging de uitstraling verbeterd, draagt het reinigen van de buitenmuren ook bij aan de levensduur van uw woning. Schade aan uw gevel kan, als er geen actie ondernomen wordt, resulteren in grotere schade aan uw gevel en de muren binnen het gebouw. Het is van groot belang dat de buitengevel vochtwerend is.

Het is in de meeste gevallen ook belangrijk om na de gevelreiniging/gevelrenovatie de gevels door ons te laten impregneren. Hierdoor voorkomt u nieuwe schade aan uw gevel en blijft uw gevel de uitstraling houden die het verdient.

Zandstralen (softstralen)

Bij deze gevelreinigingsmethode wordt een mengsel van zand en water onder lage druk tegen de muur gespoten. Deze manier van stralen is vele malen minder agressiever als het ouderwetse zandstralen, juist omdat hier ook water gebruikt wordt zodat de straalmiddelen met een grotere zachtheid de gevel zullen bereiken.

Ook zachte ondergronden kunnen hierdoor probleemloos gereinigd worden. Deze methode wordt voornamelijk toegepast bij woningen met gevels die middelmatig tot zwaar vervuild zijn.

Hogedruk reiniging

Nadat een gevel is uitgehakt en/of gezandstraald, is het nodig de buitenmuur met water onder hoge druk te reinigen. Deze reiniging is nodig om alle resten van specie en straalzand op de metselmuur weg te spoelen, het pand is daarna voegklaar.

 

Gevelreiniging met hogedrukstoomreiniging SteamPLUS®

Indien de gevels erg smerig zijn maar de voegen zijn nog goed, dan kan er ook gekozen worden voor gevelreiniging. Naast reiniging met hoge druk, wat in sommige gevallen niet voldoende resultaat geeft, werkt Terp Voegwerken en Gevelreiniging ook met hogedrukstoom reiniging SteamPLUS®.

SteamPLUS® is een gepatenteerde hogedrukstoomtechniek die de unieke reinigingseigenschappen van stoom, water, zuurstof (lucht) en de effectiviteit van hogedruk met elkaar combineert.

Hoe werkt het?

Door water onder hogedruk te “oververhitten” ontstaat stoom met een temperatuur van +/- 200 °C in de brander en +/- 150 °C aan de spuitnozzle. Vervolgens wordt water en zuurstof (lucht) toegevoegd en wordt een zorgvuldig afgeregelde combinatie van stoom, water en zuurstof (lucht) met een traploos regelbare werkdruk (tot 200 bar) op het oppervlak gespoten en wordt het mogelijk om zonder gebruik van chemie/reinigingsmiddelen verbluffende reinigingsresultaten te behalen. Daarnaast, omdat het stoom/water/luchtmengsel van SteamPLUS® veel minder inslagkracht (impact) heeft dan water, is de kans op beschadigingen minimaal.

In de praktijk

Met SteamPLUS® is het volgende allemaal mogelijk:

  • Gevels reinigen zonder het voegwerk te beschadigen
  • Graffiti verwijderen zonder gebruik van chemie en/of afbijtmiddelen
  • Kauwgum verwijderen (4 – 5x sneller dan bevriezen of stoom-/chemiemethodes)
  • Zonder beschadigingen reinigen van o.a.: oude (monumentale) gevels, kunstwerken, houten objecten etc.
  • Verwijderen van o.a. : verf, coatings, hars, lijmlagen, wegbelijning etc.
  • Desinfectie van- en geurbestrijding bij machines, speeltoestellen, sanitaire ruimten, parkeergarages etc.

 

Milieuvriendelijk & maatschappelijk verantwoord

  • Tot 35% brandstofbesparing
  • Tot 60% waterbesparing
  • Geen chemie/reinigingsmiddelen nodig
  • Zeer lage CO2 emissie

(bron: meclean)

Samen met u kijken we wat voor u de beste oplossing is om het mooiste resultaat te behalen.
Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan.