Aardbevingsschade scheurherstel en gevel reparatie van andere scheuren

Helaas is aardbevingsschade in de provincie Groningen geen onbekend begrip meer. Iedereen kent wel iemand of heeft er zelf mee te maken. De meest voorkomende oorzaak van scheurvorming in het metselwerk is de werking (of zetting) van een gebouw. Helaas is dit niet te voorkomen.

Vijf jaar na oplevering van een woning zal de natuurlijke werking stoppen en werkt het metselwerk uitsluitend ten gevolge van temperatuurwisselingen en vochtgehalte in het metselwerk. Daarnaast kunnen er ook scheuren ontstaan door aardbevingen, doorgeroeste ankers en fundering problemen. Maar ook door trillingen van verkeersoverlast en verslechterde kozijnen die het gewicht van het metselwerk er boven niet meer kunnen dragen.

Scheuren in gevels die niet vroegtijdig gerepareerd worden kunnen grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van het gehele gebouw of woning. Voor het repareren van een gescheurde buitenmuur of voegwerk en het versterken van de gevel gebruiken wij bijvoorbeeld extra ankers of bewapening. Deze zijn nagenoeg onzichtbaar na de herstel werkzaamheden. Voegen worden op diepte uitgefreesd en de bewapening wordt in de vrijgemaakte voeg vastgezet. Vervolgens zal de voeg gevuld worden zodat de extra bewapening of ankers niet meer zichtbaar zullen zijn.

Bij erkende aardbevingsschade veroorzaakt door de gasboringen krijgt u van de NAM een taxatierapport van de schade. Vervolgens heeft u de keus of u de schade door de NAM laat afhandelen via hun partners en netwerk of u kunt zelf een bedrijf benaderen voor het herstel.
In beide gevallen kunt u bij Terp Voegwerken terecht. Wij zijn een CVW-erkend bedrijf.

 

 

Samen met u kijken we wat voor u de beste oplossing is om het mooiste resultaat te behalen. Terp Voegwerken kan op basis van het NAM taxatie rapport van de schade een offerte voor u opstellen. In sommige gevallen komen we de schade nog zelf bekijken.
Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan.